Witaj na I Hear Voices! Jest to forum wielotematczne, gdzie na pewno znajdziesz kąt dla siebie i poznasz masę nowych ludzi.
Zapraszamy do rejestracji i wspólnych rozmów!
nigdy nie słauchałam tej Mariny. Od czego powinnam zacząć?
Lizzie
Liczba postów : 1686
Temat: Re: Luźno o muzyce Nie 29 Kwi - 13:02:09
ja zaczynałam od albumu 'The Family Jewels' i bardzo przyjemnie się słucha. jest kilka świetnych kawałków 'Obsessions', 'Mowgli's Road', 'Hollywood', 'Oh no!'. To moje ulubione.
Crazy
Liczba postów : 5069
Temat: Re: Luźno o muzyce Nie 29 Kwi - 13:09:51
O,' Oh no!" znam skądś! Podoba mi się, myślę, że po paru przesłuchaniach będę puszczała ją w kółko. Tv taught me how to feel, now real life has no appeal pasuje do mnie idealnie!
pond
Liczba postów : 377
Temat: Re: Luźno o muzyce Sro 2 Maj - 16:05:51
Electra Heart jest absolutnie cudowne. Nie zawiodłam się ani trochę.
Crazy
Temat: Re: Luźno o muzyce Sro 2 Maj - 16:29:04
własnie odkryłam, że Cheryl Lloyd jest w moim wieku! i... kokoko euro spoko!
pond
Temat: Re: Luźno o muzyce Czw 3 Maj - 10:11:40
Cher wygląda na jakieś dwadzieścia kilka lat, prawda? Hahaha ten hymn na Euro mnie rozwala.
Crazy
Temat: Re: Luźno o muzyce Czw 3 Maj - 10:28:59
dokładnie. ale ja i tak nigdy na swój wiek nie wyglądałam. nie słucham jej, ale jest strasznie ładna No cóż, szału z innymi piosenkami też nie było. Ale teraz ludzie wszędzie krzyczą, jaki to wstyd, że nie przyznają się do tego, co jest bardzo denerwujące. W sumie to z tych wszystkich 'konkursowych' pisoenek, co słyszałam to powinni wg mnie Wilki wybrać.
pond
Temat: Re: Luźno o muzyce Pią 4 Maj - 19:42:35
Nie słyszałam innych piosenek w sumie. Dasz linka do Wilków?
Crazy
Temat: Re: Luźno o muzyce Pią 4 Maj - 19:57:41
widac różnicę po zestawieniuz koko koko, nie ?
pond
Temat: Re: Luźno o muzyce Pią 4 Maj - 20:05:41
W sumie też średnio mi pasuje. Kurde, spodziewałam się czegoś w stylu Waka Waka czy coś
Excline
Liczba postów : 3001
Temat: Re: Luźno o muzyce Sob 5 Maj - 7:50:43
Ten Hymn na euro to jakaś masakra xD
Crazy
Temat: Re: Luźno o muzyce Wto 8 Maj - 15:20:22
uzalezniłam się :<3:
Crazy
Temat: Re: Luźno o muzyce Wto 22 Maj - 14:00:20
jestem w trakcie poszukiwania nowych dźwięków i wędruję po nieznanych mi wczesniej miejscach na youtubie. Może ktoś ma coś do polecenia?
blackyqueen
Liczba postów : 2154
Temat: Re: Luźno o muzyce Wto 22 Maj - 15:37:36
hmm...nic mi nie przychodzi na myśl XD w ogóle to ostatnio sama nic nowego nie ''odkrywam'' tylko słucham tego co mam, a mam ochotę na coś innego ;p ale nie chce mi się szukać/nie mam czasu. ostatnim moim ''odkryciem'' są the kooks ;)
Crazy
Temat: Re: Luźno o muzyce Wto 22 Maj - 15:42:27
mogę się podzielić kilkoma moimi odkryciami, ale większość to przymulacze ;p
Spoiler:
lermans
Liczba postów : 124
Temat: Re: Luźno o muzyce Wto 22 Maj - 18:46:08
Powiem wam, że szczerze nienawidzę rapu XD
Crazy
Temat: Re: Luźno o muzyce Wto 22 Maj - 18:48:03
Mnie jest szczerze obojętny ;p Choć chyba mam na telefonie Kid'a Cudi'ego i prawdopodobnie coś Westa. Ale mój telefon ma dziwną zawartość ;p
Lizzie
Temat: Re: Luźno o muzyce Sro 23 Maj - 18:43:20
lermans napisał:
Powiem wam, że szczerze nienawidzę rapu XD
Dlaczego? Przyznam, że parę lat temu też go bardzo nie lubiłam i zawsze krzyczałam na brata, gdy puszczał rap. Ale później przyszedł czas, że usłyszałam pierwszy raz Ostrego i zmieniłam całkowicie zdanie. Zaczęłam słuchać, czytać. A czy ty kiedykolwiek wsłuchiwałaś się tak dokładniej w rap? Czytałaś o kulturze hip-hopu? Jeśli nie, to poczytaj, posłuchaj. Polecam z polskich Łonę, Medium i Te-Trisa. Są naprawdę świetni, szczególnie ten pierwszy. Inteligentny, błyskotliwy, zabawny. Może zmienisz zdanie. Kultura hip-hopu jest tak bogata, że każdy znajdzie coś dla siebie. Tak mi się wydaje ;) I to nie są debile prosto z ulicy (owszem, są też tacy), którzy potrafią nawijać wyłącznie o swojej biedzie, pieniądzach i kobietach. ;)
Crazy
Temat: Re: Luźno o muzyce Sro 23 Maj - 18:52:32
Własnie chyba pierwsze skojarzenie z polskim hip-hopem to przeklinanie, podkreślanie, że jest się z ulicy i najeżdżanie na policję. Tak mi się wydaje.
Lizzie
Temat: Re: Luźno o muzyce Sro 23 Maj - 19:04:28
Tak też mi się kiedyś wydawało. I błąd. Polski hip-hop też jest ciekawy i inteligentny. Wiadomo, nie ma porównania z USA, ale jednak to zrozumiałe, tam się to narodziło, a w Polsce pojawiło się nieco później. Żeby znaleźć porządny polski rap, trzeba poszukać trochę głębiej. Ale dla chcącego nic trudnego ;)
Crazy
Temat: Re: Luźno o muzyce Sro 23 Maj - 19:06:18
też miałam takie przeświadczenie. mimo, że nie zaczęłam słuchać rapu, to jednak zmieniłam opinię o nim ^^
Lizzie
Temat: Re: Luźno o muzyce Sro 23 Maj - 19:10:47
Ja rozumiem, że ktoś może tego nie lubić. Każdy ma inny gust, ale troszkę mnie denerwuje wydawanie opinii na temat rapu nie wiedząc nic o tym.
Aaa też nie mam czego słuchać!
Crazy
Temat: Re: Luźno o muzyce Sro 23 Maj - 19:16:12
Jak chyba o każdym gatunku muzycznym. Pokochałam Agnes Obel i Little Dragon <3 (8 postów wyżej, trzy ostatnie piosenki dla zainteresowanyc). O, i polecam Basement Jaxx VS Metropole Orkest, szczególnie Good Luck.
Lizzie
Temat: Re: Luźno o muzyce Sro 23 Maj - 19:21:28
Przesłucham w weekend. I chyba popatrzę co mi last.fm poleca. On zna mój gust najlepiej ;P
lermans
Liczba postów : 124
Temat: Re: Luźno o muzyce Czw 24 Maj - 18:19:43
Nie chodzi mi o sens tekstów ale ogólnie nie podoba mi się ten gatunek muzyczny i tyle