|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Crazy Liczba postów : 5069
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Sob 17 Mar - 21:53:28 | |
| teraz już nie mieszkam w bloku, ale mieszkałam tam przez 16 lat. nie wiem, jak to brzmi, ale takie osiedle to raj dla dziecka jeszcze było mase dzieci w moim wieku to się działo. te zabawy w podchody! rany, jak to wszyscy na powaznie brali. jak się robiło ciemno to wszyscy szli do domów, żeby się w ciemne ciuchy przebrać, wiecie, kamuflaż |
|
| |
blackyqueen Liczba postów : 2154
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Sob 17 Mar - 22:40:37 | |
| - Crazy napisał:
- anegdotka z mojego dzieciństwa nr 1:
Wszyscy się śmiali z mojego brata, że powiedział, że krowy są na krowisku. Mała Ola też chciała być w centrum uwagi i walnęła, że kury są w kurwisku. Koniec. umarłam. hahahahaha MISZCZ co do bloków, to też się w bloku wychowałam i mnie generalnie caaałe dnie w domu nie było ;P teraz mieszkam w takim bloku, nie w centrum, więc mam spokój a co do dzieciństwa..dziś na disney channel leciał 'zakochany kundel' oglądnęłam cały i mi się przypomniało jak byłam mała to oglądałam ten film na kasecie po prostu CODZIENNIE |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Nie 18 Mar - 7:13:26 | |
| moją bajką dzieciństwa (którą dalej kocham) było Toy Story. Miałam wszystkie zabawki z McDonalda. W ogóle happy meale i przyjęcia urodzinowe w Macu to było to te wieże z kubków! |
|
| |
Lizzie Liczba postów : 1686
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Nie 18 Mar - 18:35:13 | |
| Toy Story <3 koooocham. Zakochany Kundel też. w ogóle większość disneyowskich uwielbiam. gdy teraz leci w tv czy coś, to nadal oglądam. też miałam trochę tych zabawek z maca z toy story. nawet nadal niektóre gdzieś mam.
jak byłam mała to uwielbiałam budować z lego. podejrzewam, że nawet teraz gdybym miała okazję to nieźle bym się ubawiła przy tym ;P |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Nie 18 Mar - 18:39:16 | |
| ja z bratem mieliśmy, jakieś dzikie zabawy. Najlepiej pamiętam zabawę w ninje poza tym to zawsze jakoś podnosiłam brata i robiłam mu samolot xD I tak największą frajdą było bicie się... tylko tatę to strasznie denerwowało i nas rozsadzał na dwóch końcach sofy. Choć czasami źle się kończyły te nasze zabawy. |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Sro 21 Mar - 13:41:16 | |
| pytanie: Czy u Was na osiedlu/okolicy też jadło się pewną roślinkę? Chodzi mi o takie coś co miało małe listeczki w kształcie serduszek. Czasami na to chlebek dzieci mówią. Fachowo jest to tasznik pospolity ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Tasznik_pospolity ). U mnie na osiedlu wszyscy jedli te 'serduszka' i nikt nie wiedział dlaczego |
|
| |
Excline Liczba postów : 3001
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Sro 21 Mar - 15:37:12 | |
| U nas się to ciągle je xd i Rabarbar nawet xd Znaczy same te łodygi xd
a gwizdaliście z trawy?;> |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Sob 24 Mar - 22:04:10 | |
| nie przypominam sobie, żeby ktoś jadł jakieś rośliny. znaczy były takie osoby, ale raczej było to krytykowane przez resztę ;P my to pisaliśmy trawą i innymi zielonymi roślinami po blokach ;P |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Sob 24 Mar - 23:07:40 | |
| u nas to wszyscy wcinali ;p |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Nie 25 Mar - 14:31:20 | |
| O teraz się znowu zacznie sezon xd |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Nie 25 Mar - 15:00:15 | |
| i tak najwięszką zabawą było dzwonienie domofonem i nie odzywanie się lub mówinie "ziemniaki" bądź też "ulotki" takie głupie, a tak cieszyło. |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Pią 30 Mar - 7:03:51 | |
| a01.cdn.a.pl/zdjecie-11132/krem-czekoladowo-orzechowy-czeko-tubka-wedel-8-x-8g-Full.jpg To przypomina dzieciństwo! ;C chce znowu xd |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Pią 30 Mar - 13:14:22 | |
| ooo, pamiętam czekotubki jeszcze gumy Shock się jadło! |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Wto 3 Kwi - 14:22:53 | |
| czekotubki! taak, pamiętam! dobre to było.
ja jeszcze lubiłam gumy hubba bubba ;P tego już chyba nie ma? |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Wto 3 Kwi - 18:59:50 | |
| W sumie to nie widziałam nigdzie hubby bubby. Ale ja chyba częściej Mambę jadłam. W ogóle, jaki ceny wtedy były! Pamiętam to darcie się pod blokiem ze wszystkimi znajomymi na 'trzy, czte-ry!': "Mama!!!!", a potem "Rzuć złotówkę!" i wielkie szukanie tej monety w ogródku Za 1zł to ja kupowałam czipsy (Biesiadne) + soczek (Dodoni)! |
|
| |
koka Liczba postów : 308
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Sob 7 Kwi - 8:12:54 | |
| Ja to w dzieciństwie kupowałam Frugo , fajnie, że wróciło, niezmiernie się cieszę. Hubba Bubba też znam, ale jakoś nigdy szaleńczo za nią nie przepadałam |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Sob 7 Kwi - 8:43:53 | |
| ja pamietam, ze bylo Frugo, ale chyba jakos duzo nie pilam. Pamietam jeszcze to macanie czipsów w celu znalezienia pokemonow :p pare razy wyganiali nas ze sklepu |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Sob 7 Kwi - 19:49:37 | |
| - Crazy napisał:
- W sumie to nie widziałam nigdzie hubby bubby. Ale ja chyba częściej Mambę jadłam.
W ogóle, jaki ceny wtedy były! Pamiętam to darcie się pod blokiem ze wszystkimi znajomymi na 'trzy, czte-ry!': "Mama!!!!", a potem "Rzuć złotówkę!" i wielkie szukanie tej monety w ogródku Za 1zł to ja kupowałam czipsy (Biesiadne) + soczek (Dodoni)! mambę też jadłam, ale hubba bubba częściej ;) taak, też tak robiłam. albo wieczorem "Mamo! Rzuć bluzę" ;P też pamiętam Frugo, ale jakoś często nie piłam. za to teraz nadrabiam ten czas i ciągle piję frugo (na zmianę z nestea) |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Nie 8 Kwi - 8:49:44 | |
| Hahaha, pokemony! xD Albo robienie zup w piaskownicach xd i w ogóle wielkie "gotowanie" i "pieczenie", hahahaha xd a lany poniedziałek?;> ja pamiętam jak sie brało butelki po ludwiku i z całą ulicą sie lało, hahahaha. |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo Nie 8 Kwi - 9:43:11 | |
| w ogole to pamietam, jak rodzicow wkurzalo to darcie sie i cigle dzwonienie pod domofonem. Albo jak sie wolalo swoich rodzicow, a w oknie pojawiali sie inni najgorzej bylo, jak robilo sie pozno i do domu wolali. Wtedy zawsze bylo: "jak Klaudia pojdzie". Za chwile wolaja Klaudie, a ona: "jak Ola pojdzie" :p |
|
| |
| Temat: Re: Nasze dzieciństwo | |
| |
|
| |
|