|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Crazy Liczba postów : 5069
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Wto 13 Wrz - 11:52:37 | |
| Do 23 września muszę wstępne podanie maturalne złożyć. aaaaaa Bliho, masz już temat na ustną z polskiego? |
|
| |
Bliho Liczba postów : 1857
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Wto 13 Wrz - 14:01:25 | |
| ja do końca września deklarację muszę złożyć. a tematu ostatecznie jeszcze nie mam, ale już wybrałam kilka z tej całej listy i teraz muszę się porządnie zastanowić. a Ty? ;> |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Wto 13 Wrz - 17:46:29 | |
| ograniczyłam się na razie do 8 tematów (wszystkie z literatury, bo sztuka i język to raczej nie moje rejony). - Cytat :
- 6. Omów różne rodzaje i funkcje komizmu, odwołując się do wybranych tekstów literackich.
7. Satyrycy, prześmiewcy, parodyści i ich rola w tradycji literackiej. Omów temat, odwołując się do wybranych przykładów. 9. Zanalizuj różne koncepcje poety i poezji, opierając się na wybranych przykładach 18. Różne sposoby ujęcia motywu winy i kary w literaturze. Zinterpretuj wybrane przykłady. 19. Groteska i absurd jako metody twórcze w literaturze współczesnej. Omów temat, analizując wybrane przykłady. 41. Utopie i antyutopie w literaturze - sposoby kreacji artystycznej i ich funkcje. Omów na wybranych przykładach. 69. Omów sposoby ukazywania złożoności psychiki bohaterów literackich, analizując wybrane przykłady 86. Obcy, Inny, odmieniec w literaturze. Omów zagadnienie, analizując kreacje wybranych bohaterów. coś się nam pokrywa :P ? |
|
| |
Muvee Liczba postów : 1736
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Wto 13 Wrz - 18:54:05 | |
| dobre tematy! jakby co, to my tu Wam pomagać będziemy ;> |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Sro 14 Wrz - 13:02:58 | |
| całkiem dobre tematy. ja oczywiście mam inne, ale nadal się nie zdecydowałam. myślę. ale też mam wybrane z literatury. język od razu odrzuciłam. i dzięki za ewentualną pomoc. ;* |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Sro 14 Wrz - 16:57:30 | |
| również dziękuję. na razie muszę, jakiś temat wybrać... |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Sro 14 Wrz - 21:25:54 | |
| uważam, że warto wybrać temat, który w jakiś sposób Cię jara, bądź naprawdę interesuje. bo pytania często są jednak na temat prezentacji. i komisja czuje to, czy wiesz o czym mówisz. jak się wciągniesz, to połowa sukcesu osiągnięta ;) poza tym jak dany dział Cię jara, to trudno będzie o pytanie, które Cię zagnie ;> ja tak miałam. trzeba płynąć z tematem. |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Sro 14 Wrz - 21:27:23 | |
| - Crazy napisał:
- r
na razie muszę, jakiś temat wybrać... bez przecinka - zdanie proste ;) |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Pią 16 Wrz - 12:38:32 | |
| M ma rację. już mi sporo byłych maturzystów o tym wspominało. ;> |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Pią 16 Wrz - 23:10:50 | |
| Ciocia Muvee wie co mówi ^^ ;d |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Pon 24 Paź - 16:21:29 | |
| i jak tam u Was? u mnie masakra, za duzo tej nauki i mi się już nie chce Mielismy dzisiaj zdjęcia do tabl (?) robione... |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Wto 25 Paź - 18:29:26 | |
| do 'tablo'? uu to wcześnie ;>
U mnie na razie spokój. Cały zeszły tydzień leżałam z anginką, w poniedziałek miałam kolosika z angielskiego, a jutro mam z biochemii ;D i o ile z angielskim mogłam pocisnąć coś z przysłowiowej dupy, o tyle z biochemią będzie gorzej:P aaale nie ma źle:D chyba :P |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Sro 26 Paź - 14:25:48 | |
| biochemia brzmi fajnie! byłabym w tym fatalna, ale brzmi ciekawie |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Sro 26 Paź - 18:01:09 | |
| to powodzenia z biochemią M !;>
|
|
| |
Lizzie Liczba postów : 1686
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Pią 28 Paź - 19:02:09 | |
| biochemia brzmi ciekawie, ale tak jak C, na pewno bym była w tym beznadziejna.
a co z tym drugim kierunkiem M? ;) |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Sob 29 Paź - 20:24:21 | |
| no jest ciekawa łączy dwa moje ulubione przedmioty ;d biofizyka w sumie też była fajna - taka fizyka w bardziej humanistyczny sposób xD aaa no z drugim kierunkiem to jest tak, że chciałam iść do technikum dla dorosłych na grafikę komputerową, ale ponieważ było mało chętnych i nie otworzyli kierunku, to jestem na organizacji reklamy i jutro mam pierwsze zajęcia trochę się denerwują;> na studiach natomiast mam teraz 11 dni wolnego xD bo czwartki i piątki i tak mam wolne, z poniedziałku żeśmy zajęcia przenieśli, wtorek i środa to święto, a potem znów czwartek piątek xD |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Sob 29 Paź - 21:04:19 | |
| łe, Ty to się masz dobrze - 11 dni wolnego! też chcę! ;> |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Sob 29 Paź - 21:42:01 | |
| no masakra, tydzień leżałam chora, 3 dni zajęć i 11 dni wolnego zaś - przesada ;d |
|
| |
Excline Liczba postów : 3001
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Czw 24 Lis - 11:21:58 | |
| U mnie fajnie, same pozytywne oceny i nawet kilka piatek I p;ani z polskiego mnie do konkursu z dyktanda zapisała, bo miałam 5 xD A na praktykach idzie o wile lepiej niż wcześniej xd |
|
| |
blackyqueen Liczba postów : 2154
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Wto 29 Lis - 14:26:23 | |
| dziś na WFie skakaliśmy przez skrzynię...;// nie cierpię tego -,- nie zrobiłam tego jak powinnam, ale byłam taka wnerwiona, że ciągle powtarzałam i powtarzałam, bez skutku, ale dostałam +4 haha xD chyba za te starania ^^ |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Wto 29 Lis - 14:54:39 | |
| a ja wręcz przeciwnie - uwielbiam skakanie przez skrzynię i kozła :P ale rozumiem twój ból. kiedyś do skutku zaliczałam jakieś ćwiczenie i chyba też z litości dostałam tę 4 czy coś :P |
|
| |
blackyqueen Liczba postów : 2154
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Wto 29 Lis - 19:15:23 | |
| co kto woli ;P eh..no ale wgl gimnastyki nie lubię, wolę sobie spokojnie w ręczną/siatkę albo unihockey'a pograć ;) |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Sro 30 Lis - 12:59:43 | |
| ja też nie lubię skrzyni i kozła. nie te lata, w podstawówce się z tego 6 miało a teraz preferuję siatkówkę lub inne grupowe sporty lub taniec na w-f ie. ;> |
|
| |
Lizzie Liczba postów : 1686
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Sro 30 Lis - 13:06:58 | |
| ja nawet lubię kozła. dla mnie najgorsza jest siatkówka. jestem beznadziejna w to. w koszykówkę też nie jestem lepsza. unihockey! w podstawówce ciągle w to graliśmy. faajnie było. teraz rzadko gramy. w ogóle w szkole podstawowej lubiłam wf, dopiero w 1 gim przestałam. wf jest teraz jednym z najmniej lubianych przeze mnie przedmiotów. a propos kozła: http://kwejk.pl/obrazek/701442/b%C4%99c,na,ko%C5%BAle.html |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole Sro 30 Lis - 14:59:42 | |
| w siatkówkę lubię grać, ale generalnie niezbyt dobra jestm choć miewam dobre momenty kosza lubię i na pewno mi lepiej wychodzi niż siatkówka. L, ałć! |
|
| |
| Temat: Re: Ogólnie o szkole | |
| |
|
| |
|