|
Autor | Wiadomość |
---|
Bliho Liczba postów : 1857
| Temat: Dr House (serial) Wto 25 Sty - 17:37:00 | |
| - Cytat :
- Dr House (ang. House; House, M.D.) – amerykański medyczny serial telewizyjny produkowany dla stacji telewizyjnej FOX. Zadebiutował na antenie 16 września 2004 roku.
Fabuła serialu koncentruje się na osobie dr. Gregory'ego House'a (Hugh Laurie), niekonwencjonalnego, szalonego, a zarazem genialnego lekarza, kierującego zespołem diagnostycznym w fikcyjnym Szpitalu Klinicznym Princeton-Plainsboro (PPTH) w New Jersey. W każdym odcinku dr House wraz ze swoim zespołem próbuje zdiagnozować i wyleczyć pacjentów przejawiających rozmaite objawy, niewyjaśnione wcześniej przez innych lekarzy. W pierwszych trzech sezonach zespół dr House'a tworzyli: dr Allison Cameron (Jennifer Morrison), dr Robert Chase (Jesse Spencer) i dr Eric Foreman (Omar Epps), od czwartego sezonu dr Chris Taub (Peter Jacobson), dr Lawrence Kutner (Kal Penn) oraz dr Remy "Trzynastka" Hadley (Olivia Wilde), a od siódmego sezonu w zespole pojawiła się Martha M. Masters (Amber Tamblyn). Ponadto serial ukazuje prywatne życie House'a i członków jego zespołu, najlepszego i jedynego przyjaciela dr Jamesa Wilsona (Robert Sean Leonard), ordynatora oddziału onkologii oraz dr Lisy Cuddy (Lisa Edelstein), dyrektor szpitala Princeton‑Plainsboro. [wikipedia] tak jak kiedyś nie rozumiałam fenomenu Housa, tak teraz nie mogę doczekać się na kolejny odcinek. ;p |
|
| |
Excline Liczba postów : 3001
| Temat: Re: Dr House (serial) Sro 26 Sty - 14:00:46 | |
| Jak idzie na TVNie to oglądam xD Lubię |
|
| |
blackyqueen Liczba postów : 2154
| Temat: Re: Dr House (serial) Sro 26 Sty - 14:19:01 | |
| ja oglądam na TVP 2, 6 sezon ;) świetny, świetny, |
|
| |
Bliho Liczba postów : 1857
| Temat: Re: Dr House (serial) Sro 26 Sty - 15:18:35 | |
| ja oglądam równocześnie na TVN i TVP 2 ;d |
|
| |
Crazy Liczba postów : 5069
| Temat: Re: Dr House (serial) Sro 26 Sty - 18:16:35 | |
| czasami oglądam, ale tak wyrywkowo |
|
| |
Muvee Liczba postów : 1736
| Temat: Re: Dr House (serial) Sro 26 Sty - 22:01:33 | |
| najlepszy<333 ale stanęłam w połowie 6. sezonu |
|
| |
Lizzie Liczba postów : 1686
| Temat: Re: Dr House (serial) Czw 27 Sty - 8:02:43 | |
| Ja się chyba na 5 sezonie zatrzymałam. jakoś mnie ostatnio nie ciągnie, ale mimo to uważam, że jest genialny. |
|
| |
pond Liczba postów : 377
| Temat: Re: Dr House (serial) Sob 11 Lut - 11:19:24 | |
| kiedyś oglądałam, chyba stanęłam gdzieś na czwartym sezonie. |
|
| |
koka Liczba postów : 308
| Temat: Re: Dr House (serial) Sob 7 Kwi - 10:42:03 | |
| Dawno już nie oglądałam, w ogóle pogubiłam się w tych wszystkich odcinkach i tak dalej. Pewnie będę chciała je obejrzeć, może w wakacje zasiądę i obejrzę wszystkie :> |
|
| |
Lizzie Liczba postów : 1686
| Temat: Re: Dr House (serial) Sob 7 Kwi - 20:03:38 | |
| ja tak samo. tylko, że już nie wiem na czym się zatrzymałam. |
|
| |
koka Liczba postów : 308
| Temat: Re: Dr House (serial) Nie 8 Kwi - 8:40:05 | |
| Ja też nie :P Zacznę od pierwszego odcinka pierwszego sezonu ^^ |
|
| |
| Temat: Re: Dr House (serial) Sob 26 Maj - 13:03:00 | |
| I jak tam po finale? Nie oglądam, ale mój brat tak, więc co nieco wiem ;p |
|
| |
Vastness Liczba postów : 56
| Temat: Re: Dr House (serial) Nie 27 Maj - 6:22:21 | |
| Nie oglądałam od połowy 7 sezony, ale finał obejrzałam i tak. Bardzo, bardzo mi się podobał! Przekręt House z jego śmiercią od razu skojarzył mi się z finałem Sherlocka, bo w końcu on też umarł, ale żyje - w tym wypadku nie wiemy tylko jakim cudem. Ale nie zmienia to fakty, że się cholernie cieszę, bo gdyby House naprawdę umarł, miałabym przynajmniej miesięczną żałobę. A słyszałyście, że być może będzie nakręcony film pełnometrażowy o przygodach Wilsona i House'a? |
|
| |
| Temat: Re: Dr House (serial) Nie 27 Maj - 8:41:26 | |
| Nie oglądam, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Jaoś dla mnie serial to serial, a film to film |
|
| |
| Temat: Re: Dr House (serial) | |
| |
|
| |
|